Volgend jaar willen wij verbeteren...

Wat we studeren

De universiteit moet meegaan met haar tijd en haar studenten goed voorbereiden op hun toekomstige carrière.

Hoe we studeren

Studenten moeten altijd centraal staan bij het leren. Daarnaast moet de RUG constant haar onderwijs vernieuwen en verbeteren.

Waar we studeren

Studenten kunnen alleen succesvol studeren in een omgeving waarin uitdaging en ontspanning gebalanceerd zijn.

Our candidates

#1 Stijn van Hussen

American Studies
Secretaris EPU

#2 Francoise Marais


Faculty Council UCG

#3 Kjelda Glimmerveen

Onderzoeksmaster Religiewetenschappen
Assessor Faculteit Godsgeleerdheid en Godsdienstwetenschap

#4 Oana Florea

Biomedische Wetenschappen
GLV Idun

#5 Ale ten Cate

Geschiedenis
Secretaris GSv, TAM, GHD Ubbo Emmius

#6 Marios Lazarou

Geneeskunde

Onze steunlijst

“Ik ben 20 en zit momenteel in het derde jaar van mijn Bsc Natuurkunde. Daarnaast ben ik voorzitter van de FMF, de studievereniging voor natuurkunde en wiskunde. Ik denk dat de geestelijke gezondheid en het welzijn van studenten zeer belangrijke onderwerpen zijn waar aan gewerkt moet worden, en ik geloof dat Lijst Calimero hierin belangrijke stappen kan zetten.”

Yigit Kirca

Natuurkunde

“k sta op de lijst bij Calimero omdat ik sterk voorstander ben van kleinschalig onderwijs, een van de speerpunten van de partij. Een universiteit moet niet uit zijn op groei, maar op het overbrengen en ontwikkelen van kennis. Van zevenvinker tot renaissancevlootmatroos, onderwijs moet studentgericht zijn op alle niveaus. Bij mijn jaar in de faculteitsraad wijsbegeerte merk ik hoe erg studenten, maar ook docenten profiteren van het kleinschalige karakter op de faculteit. Door onder andere meer en goed getrainde student-assistenten in te zetten wil Calimero de werkgroepen verkleinen en studenten meer aandacht geven.”

Jimmy Lin

Filosofie

“Mijn naam is Ugochi Enyoazu, ik zit in het tweede jaar van mijn studie Internationaal en Europees Recht. Ik ben geboren en getogen in Ierland en twee jaar geleden ben ik verhuisd naar Groningen. Ik zit in het dertiende bestuur van Nexus als commissaris intern en ben tevens redacteur van het Groningen Journal of European Law.Er studeren een groot aantal internationale studenten aan de RUG, onder wie ikzelf. Om die reden snap ik heel goed hoe moeilijk het is om op jonge leeftijd te moeten wennen aan het leven in een ander land, zoekende naar een gemeenschap om bij te horen, maar ook omdat je simpelweg in de eigen behoeften wilt worden voorzien. ‘Change is scary, but so is staying in the same place’. Niet alleen tijdens mijn verhuizing, maar ook tijdens het wennen aan de universiteit, heeft dit citaat me geholpen te beseffen dat verandering soms moeilijk is, maar tevens noodzakelijk om vooruit te kunnen gaan in het leven. Want zonder die vooruitgang zal je niet groeien als persoon. Door mij kandidaat te stellen voor de universiteitsraad kan ik mijn mede-internationals vertegenwoordigen bij de universiteit en het pleidooi voor hun gemeenschappelijke belangen omzetten in verandering. Het is essentieel dat internationale studenten een vertegenwoordiger hebben die naar hen luistert, om hen geeft, en in wie ze zich herkennen. Voor iedereen kan verandering moeilijk zijn, maar het is ook de enige manier om tot ontwikkelingen te komen. ‘Het geheim van verandering is al je energie richten. Niet op het bestrijden van het oude, maar op het bouwen van het nieuwe’. - Socrates.”

Ugochi Enyoazu

Internationaal & Europees Recht