Wat we studeren

De RUG is niet alleen een plek waar je kennis over een bepaald onderwerp vergaard en vervolgens een diploma behaalt. Het gaat veel verder dan dat. De universiteit is een plaats waar je waardevolle vaardigheden verwerft, niet alleen door te studeren, maar ook door jezelf en anderen uit te dagen. Zo krijgen studenten denkwijzen en vaardigheden vanuit verschillende disciplines en vakgebieden aangereikt, die niet alleen leiden tot een diploma, maar ook tot een succesvolle toekomst.

Wij leveren een betere universiteit. Om jouw belangen als student te vertegenwoordigen hebben we jouw stem nodig tijdens de verkiezingen van dit jaar. Kies kwaliteit, kies Lijst Calimero.

Aansluiting op de arbeidsmarkt

Je studie moet je ten eerste voorzien van academische kennis over je vakgebied, maar de universiteit moet ook de extra ontwikkeling van haar studenten faciliteren om de aansluiting op de arbeidsmarkt te vergroten.

Soft skills

Soft skills, zoals communicatieve vaardigheden, kunnen op vele manieren worden verbeterd, bijvoorbeeld door interdisciplinariteit. Daarom is het essentieel om dit in het curriculum op te nemen.

Carrièremogelijkheden

Lijst Calimero heeft een memo ingediend waarin de decentralisatie van Career Services wordt voorgesteld.

Integratie van het Young Alumni Network

De RUG heeft een kader voor het verwerven van, en het in contact blijven met, alumni. Alumni zijn een waardevolle bron van werkervaring die aan de studenten moet worden aangeboden.

Stages

Elke opleiding moet de mogelijkheid bieden om een stage te lopen, zodat studenten meer ervaring in het werkveld kunnen opdoen.

Interdisciplinariteit

De RUG biedt 180 opleidingen aan, die elk verschillende inzichten bieden. Lijst Calimero is van mening dat het de kwaliteit van het onderwijs verhoogt als studenten in meerdere disciplines worden onderwezen.

Minors

Alle studenten moeten de mogelijkheid hebben om een minor te doen, omdat dit het ideale moment is om verschillende studierichtingen te verkennen. Daarnaast moeten bestaande minors worden geëvalueerd, zodat hun waarde kan worden geoptimaliseerd.

Vakken in verschillende studierichtingen

De informatievoorziening aan studenten over het volgen van vakken van andere programma's moet worden verbeterd. Ook moet de mogelijkheid om universiteits wijde vakken te creëren worden onderzocht.

Extracurriculaire vakken

Er moeten algemene extracurriculaire vakken worden georganiseerd en bij de studenten worden gepromoot. Dit geeft studenten de mogelijkheid om te leren over onderwerpen zonder dat ze daarvoor een ECTS nodig hebben.

Rol van onderzoek in het onderwijs

Onderzoek is een van de fundamenten van een universiteit. We willen dan ook dat de RUG het beste haalt uit de beschikbare onderzoeksmogelijkheden.

Evenwicht tussen fundamenteel en marktgedreven onderzoek

De drijvende krachten achter fundamenteel en marktgedreven onderzoek zijn heel verschillend. De faculteiten moeten ervoor zorgen dat deze niet uit balans raken.

Platform voor onderzoeksmogelijkheden

Studenten moeten een overzicht hebben van de onderzoeksmogelijkheden binnen hun faculteit. Dit kan worden aangeboden op een nieuw platform in Nestor, waar studenten en medewerkers kunnen communiceren en studenten toegewezen kunnen worden aan de respectievelijke projecten.

Verbetering in de qualiteit van het onderwijs

We willen ervoor zorgen dat de toegewezen middelen uit de kwaliteitsafspraken worden besteed aan een betere student-staf ratio, meer gepersonaliseerd onderwijs en meer faciliteiten voor het onderwijs.